Don't Move Improve

Award

naganjohnson’s  recently completed St John’s Wood project was shortlisted for New London Architecture’s third annual ‘Don’t Move, Improve!’ a competition to find London’s best new home, small office extensions or refurbishments.

The competition invited architects and homeowners from across Greater London to submit their most innovative and best designed home extensions, interior design schemes and small office conversion projects which had been completed within the last three years.  The shortlisted schemes were exhibited at The Building Centre in central London earlier this year.  The projects displayed ranged from roof, basement and side extensions to complete home refurbishments and garden workspaces.

The St John’s Wood project consisted of demolishing a glazed conservatory to make way for an improved larger basement extension to this 1870’s house.  The internal space was reorganized to create an open plan kitchen, dining and family room at basement level with sliding doors that fully opened onto a courtyard. Externally steps from the courtyard lined with tiered planters, connected the outer basement level with the rest of the garden at ground floor level.  An old part extension to the first and second floor was replaced with a simple double-height glazed units to harmonise and simplify the rear of the house, along with a full house refurbishment.

The nj office attended the opening evening along with Mike Sheehy the main contractor from Michael Leonard Interiors and former nj employee Andy Thomas for the announcement of the winners.  Unfortunately our project did not win, but many positive comments came from the evening.

Deborah and Mick (along with Omar) also took part in an architectural ‘surgery’ at the NLA on Saturday 25th February offering free one-to-one consultations where members of the public could receive professional advice on their building projects.